€ 20.00 korting op alles met code VAKANTIEGELD (Min 125.-)

TL buis vervangen door led + Tool Blog

TL buis vervangen door led

Het vervangen van traditionele TL-buizen door LED-verlichting is een populaire en efficiënte manier om energie te besparen en de levensduur van verlichting te verlengen. LED-lampen zijn niet alleen energiezuiniger dan TL-buizen, maar hebben ook een langere levensduur en bieden meer flexibiliteit in termen van design en functionaliteit.

Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten overwegen om je TL-buizen te vervangen door LED-verlichting. Ten eerste verbruiken LED-lampen minder energie dan TL-buizen, wat leidt tot een lagere energierekening en minder belasting op het milieu. Bovendien gaan LED-lampen veel langer mee dan TL-buizen, wat betekent dat je minder vaak hoeft te vervangen en minder afval produceert.


TL Led buis wattage berekenen

TL Led buis wattage berekenen

TL Led buis wattage berekenen

TL Led buis wattage berekenen

We hebben hiernaast een handige tool voor het berekenen van het wattage van een oude buis en een nieuwe. 

Meestal is er een besparing van minimaal 50% mogelijk. Je kan meer besparen, deze tool gaat uit van de gemiddelde besparing. 


TL in oude armatuur

Als je nog oude TL-armaturen hebt, overweeg dan om ze te upgraden naar LED. Dit kan niet alleen helpen om je energierekening te verlagen, maar het kan ook de algehele verlichtingskwaliteit verbeteren en de levensduur van je armaturen verlengen.

Wanneer je een TL-buis vervangt door LED, zorg er dan voor dat je een LED-buis kiest die compatibel is met het oude armatuur. Er zijn LED-buizen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor gebruik met oudere armaturen, zodat je de best mogelijke prestaties krijgt zonder dat je het hele armatuur hoeft te vervangen.

Een van de voordelen van LED-verlichting is de energie-efficiëntie. LED-buizen verbruiken vaak minder stroom dan traditionele TL-buizen en gaan bovendien langer mee. Dit betekent dat je geld bespaart op je energierekening en minder vaak je verlichting hoeft te vervangen.

Een ander voordeel van LED-verlichting is dat het veelzijdiger is dan traditionele verlichting. LED's zijn beschikbaar in verschillende kleurtemperaturen en kunnen zelfs dimbaar zijn, waardoor je de verlichting precies kunt afstemmen op je behoeften.

Dus als je nog oude TL-armaturen hebt, overweeg dan om ze te upgraden naar LED. Het kan een geweldige manier zijn om de verlichting in je huis of kantoor te verbeteren en geld te besparen op de lange termijn.
 Geschreven door Joris

Joris werkt al 10 jaar in de verlichtingsindustrie. Naast zijn werk bij FOIR verdiept hij zich graag in het verbeteren van websites. Door zijn lange ervaring weet Joris wat belangrijk is bij het uitzoeken en aansluiten van verlichting. De blogs zijn geschreven om bezoekers zo goed mogelijk te helpen bij het uitzoeken van verlichting.Gerelateerde technische blogs

TL in oude armatuur