Led lamp watt omrekenen Tool + Blog


ACTIE: 15% KORTING op alles met CODE: ZOMER

Bekijk de lampen OUTLET


Home > Verlichting advies > Bereken wattage van led lampBereken wat voor led lamp je nodig hebt:

Benodigde wattage van LED lamp: watt.

Uitleg van de tool

De tool hiernaast kan je gebruiken voor het uitrekenen van het led wattage wat je nodig hebt voor de led lichtbron. 

Je kan het wattage van de oude gloeilamp vinden op de voet van de lamp, door het lampje eruit te draaien kan je dit zien. Let op, de lampen zijn vaak erg heet.


Bekijk de lichtbron opties hieronder


Lumen is de nieuwe maateenheid voor gloeilampen

Al tientallen jaren kopen we lampen in op wattage. Maar aangezien energiezuinige gloeilampen met een laag watt, zoals CFL's en LED's, gemakkelijk verkrijgbaar zijn geworden, is watt een onbetrouwbare maatstaf geworden voor het selecteren van lampen. In plaats van te focussen op wattage, dat het vermogen of energieverbruik meet, geven fabrikanten de helderheid van hun energiezuinige lampen aan volgens lumen, die de lichtopbrengst meten. Dus hoewel we misschien gewend zijn om lampen te kopen op basis van wattage, zijn lumen eigenlijk een nauwkeurigere meting van hoe helder je licht zal zijn.


Wat is lumen (lichtopbrengst)?

Lumen is een term die wordt gebruikt om de hoeveelheid licht die door een lichtbron wordt uitgestraald, te meten. Het geeft aan hoeveel licht een lamp of armatuur daadwerkelijk produceert, in tegenstelling tot de wattage die vroeger werd gebruikt als maatstaf voor de helderheid van een lamp.

Lumen meten de lichtopbrengst van een lamp in plaats van de energie die nodig is om de lamp te laten werken. In tegenstelling tot wattage, dat een meting is van de hoeveelheid energie die een lamp verbruikt, geeft lumen een nauwkeuriger beeld van de daadwerkelijke helderheid van de lamp.

Wanneer u een lamp koopt, is het belangrijk om op de lumenwaarde te letten in plaats van op de wattage. Een lamp met een hoger aantal lumen zal over het algemeen helderder zijn dan een lamp met een lager aantal lumen, zelfs als de wattage van beide lampen hetzelfde is.


Wattage omrekenen naar kwh

Het omrekenen van wattage naar kilowatturen (kWh) is een belangrijke berekening als het gaat om energieverbruik en het bijhouden van kosten. Wattage is een maat voor de hoeveelheid energie die per seconde wordt gebruikt, terwijl kilowatturen een maat zijn voor de hoeveelheid energie die gedurende een uur wordt gebruikt. Om wattage om te rekenen naar kWh, moet je de wattage van het apparaat vermenigvuldigen met het aantal uren dat het apparaat is ingeschakeld en vervolgens delen door 1000.

Het omrekenen van wattage naar kilowatturen (kWh) is een belangrijke berekening als het gaat om energieverbruik en het bijhouden van kosten. Wattage is een maat voor de hoeveelheid energie die per seconde wordt gebruikt, terwijl kilowatturen een maat zijn voor de hoeveelheid energie die gedurende een uur wordt gebruikt. Om wattage om te rekenen naar kWh, moet je de wattage van het apparaat vermenigvuldigen met het aantal uren dat het apparaat is ingeschakeld en vervolgens delen door 1000.

Bijvoorbeeld, als een lamp 60 watt verbruikt en gedurende 4 uur is ingeschakeld, dan is het totale energieverbruik:

60 watt x 4 uur = 240 wattuur

Om dit te converteren naar kWh, deel je door 1000:

240 wattuur / 1000 = 0,24 kWh

Dus het energieverbruik van de lamp gedurende 4 uur is 0,24 kWh. Deze berekening kan worden gebruikt om het energieverbruik van elk elektrisch apparaat te bepalen en om de energiekosten te beheren en te verminderen. Het is een nuttige tool om bewust te worden van het eigen energieverbruik en om over te schakelen naar energiezuinigere alternatieven.

Hoeveel lumen per ruimte?

Om u een idee te geven van hoeveel lumen u nodig heeft voor een bepaalde ruimte, zijn hier enkele voorbeelden:

Een gang heeft ongeveer 100-300 lumen per vierkante meter nodig
Een slaapkamer heeft ongeveer 200-400 lumen per vierkante meter nodig
Een keuken heeft ongeveer 400-800 lumen per vierkante meter nodig
Een badkamer heeft ongeveer 400-800 lumen per vierkante meter nodig
Het is belangrijk om rekening te houden met de lumenwaarde bij het kiezen van verlichting voor uw huis of kantoor. Op die manier weet u zeker dat u de juiste hoeveelheid licht krijgt die u nodig heeft voor uw specifieke situatie


Lumen omrekenen naar watt

Hoeveel lumen zit er in een watt? Omdat lumen de helderheid meten en watt de energie-output meten, is er geen eenvoudige methode om wattage om te zetten in lumen. Met energiezuinige verlichting zoals LED's en CFL's, hangt het aantal lumen in een lamp van 60 W of 100 W af van de lumenoutput van de lamp, niet van het energieverbruik.

Wanhoop niet! Het meten en labelen van lichtopbrengst in plaats van energieverbruik maakt het eigenlijk makkelijker voor u om de juiste energiezuinige lamp voor uw ruimte te vinden. Gebruik deze tabel om te bepalen hoeveel lumen je nodig hebt van je volgende gloeilamp. Als u bijvoorbeeld gloeilampen van 60 W koopt, die ongeveer 700-800 lumen produceren, overweeg dan om een ​​alternatief met een lager energieverbruik aan te schaffen, zoals een halogeenlamp van 42 W, een spaarlamp van 12 W of zelfs een LED-lamp van 10 W om dezelfde helderheid te bereiken.

Klik op het equivalente wattage in de onderstaande grafiek van lumen versus watt om de juiste lamp voor uw ruimte te kopen.

Afsluitend

Het omrekenen van watt naar lumen is belangrijk bij het kiezen van de juiste LED-lamp voor uw toepassing. Door het vermogen van de lamp om te zetten in lumen, kunt u de lichtopbrengst van de lamp bepalen en ervoor zorgen dat deze voldoende licht produceert voor uw specifieke toepassing.

Bij FOIR.nl hebben we een breed scala aan LED-lampen beschikbaar met verschillende lichtopbrengsten en vermogensniveaus. Onze LED-lampen zijn niet alleen energiezuinig, maar ook duurzaam en gaan veel langer mee dan traditionele lampen.

Als u hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste LED-lamp voor uw toepassing of als u vragen heeft over het omrekenen van watt naar lumen, staan onze deskundige medewerkers altijd voor u klaar om u te helpen. Bij FOIR.nl zijn we er trots op dat we onze klanten de best mogelijke service en ondersteuning bieden.

In het kort is het omrekenen van watt naar lumen een belangrijk proces bij het kiezen van de juiste LED-lamp voor uw toepassing. Bij FOIR.nl hebben we een breed scala aan energiezuinige en duurzame LED-lampen beschikbaar om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Onze deskundige medewerkers kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste LED-lamp voor uw toepassing en u adviseren over het omrekenen van watt naar lumen


Veel gestelde vragen led watt omrekenen:

Hoeveel watt is 5 watt led?

5 watt led is vergelijkbaar met een gloeilamp van ongeveer 50-60 watt.

Wat is 60 watt in LED?

60 watt is vergelijkbaar met een led lamp van 5-6 watt. Een led lamp is 10x zuiniger dan een gloeilamp je kan dus delen door 10.

Hoeveel licht geeft 6 watt led?

6 Watt led geeft ongeveer 600 lumen aan licht. Dit is vergelijkbaar met een gloeilamp/halogeen lamp van 60W.

Bekijk de zuinige lichtbronnen hier op FOIR