€ 20.00 korting op alles met code ZOMER(Min 100.-)

lampen boven kookeiland blog

Home > Blogs van FOIR > Lampen boven kookeiland


Hanglamp boven kookeiland Nordlux ShapesHanglamp boven kookeiland Nordlux Shapes

 

 

 

 

Lampen voor boven een kookeiland

Een kookeiland is een populaire keuze voor moderne keukens en biedt veel voordelen, zoals extra werkruimte, opbergruimte en een gezellige sfeer. Maar wat voor verlichting moet je kiezen voor boven je kookeiland? Hieronder vindt u enkele tips en ideeën voor het kiezen van de juiste verlichting voor boven uw kookeiland.


1. Overweeg de functie

Voordat u verlichting kiest voor boven uw kookeiland, is het belangrijk om de functie van de verlichting te bepalen. Wilt u alleen zorgen voor extra licht boven uw kookeiland om te kunnen koken, of wilt u ook een gezellige sfeer creëren in uw keuken? Door deze functie te bepalen kunt u beter bepalen welke soort verlichting u nodig heeft.


2. Kies de juiste soort verlichting

Er zijn verschillende soorten verlichting beschikbaar die geschikt zijn voor boven uw kookeiland, zoals hanglampen, plafondlampen en spotjes. Het is belangrijk om de juiste soort verlichting te kiezen die past bij de functie en de stijl van uw keuken.

By Rydens zeona hanglamp boven kookeilandBy Rydens zeona hanglamp boven kookeiland

3. Overweeg de stijl

Het is belangrijk om de verlichting te kiezen die past bij de stijl van uw keuken. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor moderne hanglampen als u een moderne keuken heeft, terwijl klassieke plafondlampen beter passen bij een traditionele keuken. Het is belangrijk om te overwegen welke stijl het beste past bij uw persoonlijke smaak en de uitstraling die u wilt creëren.


4. Kies de juiste grootte

Bij het kiezen van de verlichting is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van uw kookeiland. Een te kleine lamp kan er verloren uitzien boven uw kookeiland, terwijl een te grote lamp uw kookeiland kan overweldigen. Het is daarom belangrijk om de juiste grootte te kiezen die past bij uw kookeiland en de ruimte.


5. Kies de juiste hoogte

Het is ook belangrijk om de juiste hoogte te kiezen voor uw verlichting boven uw kookeiland. Het is aan te raden om de verlichting op een hoogte van ongeveer 60 tot 70 centimeter boven het werkblad te plaatsen, zodat u voldoende licht heeft om te kunnen koken.


6. Overweeg een dimmer

Als u op zoek bent naar een gezellige sfeer in uw keuken, is het overwegen van dimmers een goed idee. Dimmers geven u de mogelijkheid om de verlichting aan te passen aan de gewenste sfeer en de gelegenheid.


7. Laat de verlichting installeren door een professional

Het is belangrijk om de verlichting op de juiste manier te installeren, zodat u optimaal kunt genieten van uw verlichting boven uw kookeiland. Het wordt daarom sterk aangeraden om de verlichting te laten installeren door een professional om ervoor te zorgen dat alles veilig en correct wordt geïnstalleerd.

Er zijn dus verschillende aspecten waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste verlichting boven uw kookeiland. Door de functie, de stijl, de grootte, de hoogte en de installatie van de verlichting te overwegen, kunt u ervoor zorgen dat uw kookeiland niet alleen functioneel is, maar ook een stijlvolle en gezellige sfeer creëert in uw keuken.

Tot slot is het aan te raden om verschillende soorten verlichting te overwegen en eventueel te combineren om zo tot de ideale verlichting boven uw kookeiland te komen. Neem de tijd om verschillende opties te bekijken en te overwegen, zodat u uiteindelijk de perfecte verlichting kunt kiezen voor uw kookeiland en uw keuken. KRIJG 10% KORTING met deze code:  B263650


Bekijk de top 10 hanglampen boven het kookeiland


Geschreven door Joris

Joris werkt al 10 jaar in de verlichtingsindustrie. Naast zijn werk bij FOIR verdiept hij zich graag in het verbeteren van websites. Door zijn lange ervaring weet Joris wat belangrijk is bij het uitzoeken en aansluiten van verlichting. De blogs zijn geschreven om bezoekers zo goed mogelijk te helpen bij het uitzoeken van verlichting.Geschreven door Joris

Joris werkt al 10 jaar in de verlichtingsindustrie. Naast zijn werk bij FOIR verdiept hij zich graag in het verbeteren van websites. Door zijn lange ervaring weet Joris wat belangrijk is bij het uitzoeken en aansluiten van verlichting. De blogs zijn geschreven om bezoekers zo goed mogelijk te helpen bij het uitzoeken van verlichting.


Gerelateerde blogs