Blog lamp ophangen met een haak


ACTIE: 15% KORTING op alles met CODE: ZOMER

Bekijk de lampen OUTLET
Lamp ophangen? Maak gebruik van een haak voor de veiligste en mooiste manier en geef je eigen twist aan je verlichting!

Het is enorm belangrijk om zware lampen goed op te hangen. Vaak zal je de hanglamp met een plafondfitting loodrecht onder de plek waar de electra draden uit het plafond (locatie centraaldoos) komen ophangen. Echter is de locatie van de centraaldoos niet altijd de gewenst plek om verlichting precies boven bijvoorbeeld de eettafel of salontafel te hangen. In deze gevallen kan je de plafondroos verplaatsen, maar je kan ook creatief met strijkijzersnoer en een plafondhaak zelf op de gewenst locatie de ophangplek creeren.

Allereerst moet je een plek kiezen op het plafond voor de plafondhaak. Op deze plek moet de constructie van het plafond de lamp wel kunnen dragen. Ga voordat je gaten in het plafond boort goed na wat voor materiaal (hout, beton, gips) er achter het plafond zit en denk aan het gewicht van de lamp. Denk ook aan de hoek waar de haak naar toe steekt vanaf de centraaldoos en plafondroos.

Als de haak hangt, meet de gewenst afstand van het strijkijzersnoer vanaf de plafondroos tot de haak af. Doormiddel van het maken van een lus in het strijkijzersnoer kan je op een speelse manier het strijkijzersnoer vastmaken aan de plafondroos. Let hierbij wel op de gewenst hoogte van de lamp vanaf de plafondhaak.

 

Bij sommige modellen zijn de plafondhaken (en strijkijzersnoer) al bijgeleverd zoals bij bovenstaande Hanglamp Oliver.

Bij losse hanglampen kan er zelf gecombineerd worden vanuit ons brede assortiment strijkijzersnoeren en plafondhaken

 

Voordelen van het gebruik van een plafondhaak

  • Flexibel in lengte: maak een lus in het strijkijzersnoer waardoor je de hoogte van de lamp makkelijk kan verstellen
  • Flexibel in locatie: maak gebruik van meerdere haken in het plafond waardoor je één hanglamp makkelijk een andere plek kan geven. Bij meerdere hanglampen vanuit één plafondroos kan je de bestaande verdeling van de plafondroos aanpassen aan je gewenst locaties door gebruik te maken van plafondhaken.

 

Bij FOIR.nl hebben we een team van deskundige medewerkers die u kunnen helpen bij het kiezen van de juiste haak en bevestigingsmaterialen voor uw specifieke toepassing. Onze medewerkers kunnen u ook adviseren over de installatiemethode en u helpen bij het kiezen van de juiste installatiekit voor uw lamp.

Bekijk de haken hier

Kom je er niet uit?

Lamp ophangen? Bekijk hier alle tips en tricks!

Het is enorm belangrijk om zware industriele lampen goed op te hangen, hiervoor is een goede haak nodig. Voordat je naar een haak gaat kijken is het eerst belangrijk om het gewicht van de lamp te bepalen. Dit kan je doen door de lamp simpelweg op een weegschaal te leggen.

Wat je ook kan doen is een haak gebruiken om de lamp op de juiste plek te hangen, vaak zijn de lichtpunten in het plafond niet op de gewenste plek. Door een haak te gebruiken zorg je ervoor dat de lamp op de plek komt te hangen die jij fijn vind. Het is bovendien ook een makkelijke manier om meerdere lampen boven tafel op te hangen!

Lamp ophangen, maak gebruik van een haak voor de veiligste en mooiste manier! Wat is belangrijk bij het kiezen van een haak en welke haak heb jij voor jouw lamp nodig? Het is belangrijk dat je eerst weet hoe zwaar je lamp is en hoe je je lamp gaat ophangen. Voor lampen tot een gewicht tot 0.5kg is het niet nodig om een haak te gebruiken, het strijkijzersnoer in combinatie met een stalen plafond roos is dan voldoende om het gewicht te kunnen houden. Wat ik wel veel zie is dat veel mensen ook voor lampen met een lager gewicht een haak en ketting gebruiken, dit wordt gedaan om een “vintage” effect te creëren.

Lamp ophangen tot 3,5 kg hebben we de volgende haken:

Lamp ophangen 10 kg hebben we de volgende haken:

Plafondkap met haak tot 10kg:

Lamp ophangen tot 25 kg:

Maak gebruik van een ketting om je lamp op te hangen!

Zorg ervoor dat de ketting ook het gewicht van je lamp aan kan! We verkopen verschillende soorten kettingen in allerlei andere stijlen en afwerkingen! Als onze kettingen gaan samen met de haken, de kleuren zijn hetzelfde en de schakels passen natuurlijk ook in het oog van de haak. De ketting wordt verkocht per meter, we kunnen de ketting natuurlijk ook op lengte maken, vermeld dit bij het bestellen of stuur ons een mailtje!