• Gratis verzending boven de €30,- (anders €3,95)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Scherpe prijzen & snelle levering
  • Klanten geven ons een 8/10

Swipe to the left

Trapverlichting nodig? Bekijk hier de verschillende soorten!

Trapverlichting nodig? Bekijk hier de verschillende soorten!
By Joris Tijsen 6 april 2018 No comments

Trapverlichting

Ben je opzoek naar lampen om je trap te verlichten? We hebben een handig overzicht gemaakt van veel verkochte trapverlichting. Bekijk de voor- en nadelen in de blogpost hieronder. Ik ga je helpen om door de bomen het bos weer te zien :).

Het verlichten van een trap is niet alleen mooi maar ook veilig! Door de trap te verlichten zorg je ervoor dat ten alle tijden de treden goed zichtbaar zijn. Hierdoor voorkom je dat je in de avond misstapt of uitglijd.

Naast dat het de trap veiliger maakt, ziet het er ook exclusief en chique uit. De uitstraling van de trap wordt duurder en in de avond ziet het er tof uit.

Ik heb een lijstje gemaakt met wat soorten lampen voor het verlichten van trappen, de voor en nadelen staan er bij om het overzichtelijk te maken.

https://foir.nl/borgo-trimless-98-led-2700k-inbouwarmatuur.html

Borgo Trimless 98 (zonder rand)

Deze trapverlichting is weg te stucen, hierdoor is alleen het deel waar de verlichting uitkomt zichtbaar! Het zichtbare deel van de lamp is 65mm, hierdoor raden we aan om om de tree of om de twee treden een traplamp te plaatsen. Deze lamp heeft een ingbouwde led lamp, het is dus niet nodig om nog apart een lamp aan te schaffen. De ingbouwde led lamp heeft een wattage van 2W en is hierdoor enorm zuinig in gebruik.

Voordelen:
+ Modern
+ Minimalistisch
+ Ingebouwde led lamp

Nadelen:
- Prijs
- Moet gestuct worden

Borgo 90 Chroom (met rand)

https://foir.nl/borgo-90-led-2700k-inbouwarmatuur....

6 apr. 2018 08:45:03Dit is het broertje van de trimless borgo, het enige verschil: deze is niet trimless :). Bij deze versie is het niet nodig om te stucen, er hoeft slechts een klein deel uit de muur worden gehakt. Het is dus ook makkelijker om huidige trapverlichting te vervangen. Deze wandlamp heeft een verbruik van slechts 2W, hierdoor is deze enorm zuinig in gebruik en wordt de lamp niet warm. Voor alle gegevens heeft Astro Lightning een handige datasheet gemaakt: bekijk de datasheet hier: https://d3jngao6jrxthd.cloudfront.net/pdfs/origina...

Voordelen:
+ Niet stucen
+ Verschillende uitvoeringen
+ Ingebouwde led lamp

Nadelen:
+ Prijs

Leros trimless verlichting voor trap

https://foir.nl/leros-trimless-led-2700k-inbouwarm...

Deze kleine traplamp is weg te stucen en heeft een strakke uitstraling, het ronde ontwerp zorgt voor een zachte uitstraling ten opzichte van de rechthoekige traptreden. Het verbruik van deze lamp is slechts 1W, hierdoor is de lamp enorm zuinig in verbruik. De traplamp wordt ook niet warm.

Voordelen:
+ Klein en onopvallend
+ Helder warm licht
+ Slechts 1W aan verbruik

Nadelen:
- Moet worden weggestuct
- Vaste ledlamp kan niet los worden vervangen

Tecla led inbouwlamp

https://foir.nl/tecla-led-inbouw-buitenlamp.html

Deze tecla led inbouwlamp kan ook gebruikt worden om natte ruimtes (binnen) te verlichten. Denk aan het inbouwen bij zwembaden, spa's en sauna's. Deze is daardoor natuurlijk ook zeker geschikt om trappen te verlichten.

Voordelen:
+ Slechts 2.4W in gebruik
+ IP44 Regenwaterdicht (geschikt voor gebruik bij zwembaden, spa's en sauna's)
+ Ook een opbouw versie beschikbaar
+ Warm licht (3000K)

Nadelen:
- Niet volledig waterdicht, wel spatwaterdicht
- Niet buiten te gebruiken

Tivoli Coastal led inbouwlamp messing

https://foir.nl/tivoli-coastal-led-inbouw-wandlamp...

Misschien niet het meest geschikt voor elke trap, (omdat deze 4cm uitsteekt). Maar ik wou deze toch even aan je laten zien. Hoe vet zou deze lamp staan bij een brede trap in een theater of bioscoop?

Voordelen:
+ Dure uitstraling
+ Indirect licht
+ Zuinig 2W in verbruik

Nadelen:
- Niet op smalle trappen toe te passen.
- Schijnt omlaag, niet op traptreden.