• Gratis verzending boven de €20,- (anders €2,95)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Gratis retourneren
  • Klanten geven ons een 8/10

Swipe to the left

strijkijzersnoer: 8 Tips voor het gebruiken van snoer

strijkijzersnoer: 8 Tips voor het gebruiken van snoer
By Joris Tijsen 9 april 2018 No comments

Filmpje van het strijkijzersnoer zwart rond:


Van ophangen van lampen tot updaten van oude lampen! Van "Keltisch Gouden strijkijzersnoer" tot "Fluor Oranje strijkijzersnoer", de mogelijkheden zijn eindeloos! Je kan het zo gek niet bedenken! Al onze kabels hebben 3 kernen: een aarde, plus en min draad. Onze kabels zijn geschikt voor maximaal 3A of 720W bij 240V.

Maar wat kan je allemaal met een strijkijzersnoer doen? Lees hieronder leuke toepassingen!

1. Hang je lamp op aan een snoer, zonder kap.

strijkijzersnoer met bakeliet E27 fitting

Het is mogelijk om het strijkijzersnoer kabel te gebruiken om lampen aan op te ophangen.

2. Pas de hoogte aan van een lamp.

Door gebruik te maken van strijkijzersnoer is het makkelijk de hoogte van de lampen aan te passen! Het enige wat je hoeft te doen is een knoop maken in het midden van de kabel, hierdoor wordt de gestrekte lengte van de kabel minder en het ziet er ook nog eens leuk en creatief uit!

3. Verwerk je snoer in een ketting.

Als je een zwaardere lamp wilt ophangen (zwaarder dan 500 gram), is het verstandig om een ketting te gebruiken. Je kan de kabel gewoon langs de ketting hangen, maar het is ook leuk om de kabel door de ketting te "weven". Door het weven van het strijkijzersnoer door de ketting wordt de kabel 1 met de ketting. Dit is handig en het ziet er ook nog eens leuk uit!

4. Geef je verlichting een nieuwe look met een nieuwe kabel!

Vervang van oude lampen de kabels door een felle kleur strijkijzersnoer (rood?) en blaas nieuw leven in de lampen! Onze strijkijzersnoeren hebben 3 draden, een plus, min en aarde draad. Hier door zijn ze voor alles te gebruiken en voldoen ze aan alle technische eisen. De 3 draden zijn vooral belangrijk in professionele toepassingen. Dus wil je lampen ophangen in een restaurant of hotel, dan moeten de draden 3 kernen hebben!

5. Combineer verschillende kleuren snoer.

Hang meerdere gloeilampen op en gebruik hiervoor verschillende kleuren kabels. Dit geeft een leuk beeld, en hierdoor maak je jouw lamp uniek! Het is hiervoor makkelijk om een gebruik te maken van een plafondkap met meerdere uitgangen.

6. Vlecht het snoer staaldraad te verstoppen en maak unieke creaties!

Door het snoer te vlechten maak je leuke combinaties en ziet het snoer er dikker en robuuster uit. Je kan hierdoor goed een staalkabel wegwerken die je tussen het strijkijzersnoer houdt! Zo kan je zware dingen (zoals een boomtak) wegwerken zonder dat iemand dit zal zien. Je tak lijkt dan te hangen aan alleen het strijkijzersnoer! :)

7. Gebruik plakband

Voordat je knipt, even op de plek waar je wilt knippen een plakbandje plakken. Hierdoor voorkom je dat het stoffen snoer gaat rafelen. Dit is bovendien ook makkelijker om door de trekontlaster te krijgen (het zwarte plastic ding op plafondkappen en bij onze fittingen)

8. Gebruik te veel snoer

Laat de snoeren hangen, laat deze niet te strak langs het plafond lopen, door ze te laten hangen creer je een speels beeld. Dit moet je natuurlijk zelf weten, maar ik vind het er altijd wel leuk uit zien!

Andere leuke toepassingen of tips ?

Weet jij nog een leuke toepassing? Laat het ons weten! We vinden het leuk als je laat weten wat je vindt!

Bekijk al onze strijkijzersnoeren in onze webwinkel, we hebben steeds meer producten op voorraad! Naast strijkijzerdraad vind je bij ons ook de volgende producten: Kooldraad lampen, industriële hanglampen, Edison fittingen, en verschillende soorten haken en kettingen.

Bekijk alle hier alle soorten strijkijzersnoer!