• Gratis verzending boven de €20,- (anders €2,95)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Gratis retourneren
  • Klanten geven ons een 8/10

Swipe to the left

Led lamp bekijk het handige lijstje met voor en nadelen

Led lamp bekijk het handige lijstje met voor en nadelen
By Joris Tijsen 12 april 2018 No comments

Led verlichting is tegenwoordig zo gemaakt dat het dezelfde kleur als een traditionele gloeilamp afgeeft, hierdoor is het mooie licht van een gloeilamp nu ook zuinig! Er wordt normaal gebruik gemaakt van rechte gele staafjes, deze lichten op zodra er stroom door heen wordt gepompt. Deze staafjes zijn verder ontwikkeld, hierdoor zijn ze nu ook in verschillende vormen beschikbaar. Led verlichting wordt ook steeds goedkoper. Dit, in combinatie met de besparing op de energie rekening, zorgt ervoor dat steeds meer mensen overstappen op led verlichting.

Ik heb een handig lijstje gemaakt met de verschillende soorten led lampen die er zijn. Je kan hierdoor makkelijk de verschillende soorten zien en zo beslissen welke soort je nodig hebt.

De volgende soorten led verlichting zijn er beschikbaar:

1. Buislamp gedraaid led verlichting.

https://foir.nl/buislamp-gedraaid-spiraal-dik-3w-d...

Zoals ik eerder vertelde kunnen de gele staafjes nu ook gebogen worden, hierdoor zijn ontwerpen als deze buis led lamp mogelijk. Deze led lamp heeft een verbruik van 3W en geeft warm geel licht af. De lamp heeft een hoogte van 110mm en past hierdoor in de kleinste lampenkappen en lampen. Vergis je niet, ook al verbruikt deze lamp maar 3W (gelijk aan 40W gloeilamp) het licht wat eraf komt is fel genoeg!

Voor en nadelen van deze led lamp:
+ Klein, slechts 110mm hoogte
+ Zuinig in verbruik (3W= 40W)
+ Lamp wordt niet warm
- Wat duurder dan de gloeilamp versie


2. Spiraal globe led lamp 4w


https://foir.nl/led-globe-spiraal-4w-12-5cm.html

Deze grote globe led lamp heeft een diameter van maarliefst 125mm en is hierdoor de grootste E27 lamp die beschikbaar is. Het verbruik van de lamp is 4W, dit staat gelijk aan een gloeilamp van 50W-60W. Deze globe lamp is leuk om op te hangen met verschillende soorten bij elkaar. Wil je de hele set dimmen? Let wel op dat je alleen led lampen combineert, het is niet mogelijk om led lampen en gloeilampen samen te dimmen. Dit komt vooral doordat led- en gloeilampdimmers enorm verschillend zijn.

Voor en nadelen van deze led lamp
+ Grote led lamp
+ Zuinig in verbruik (4W =55W)
+ Warm geel licht
- Past niet in elke lamp door het formaat


3. Edison led lamp 6W

https://foir.nl/edison-squirrel-led-lamp-6w.html

Dit is de populairste led lamp, dit komt vooral door het gemiddelde formaat van de led lamp. Deze led lamp heeft een hoogte van 140mm en is wat breder (65mm) dan de normale led lamp die we verkopen. We verkopen deze lampen veel aan restaurants en hotels, het is heel leuk om deze lampen op te hangen boven een trap of in een hal van een hotel.

Voor en nadelen van deze led lamp:
+ Door het formaat past deze bijna overal
+ Wat sterker qua licht (6W)
+ Warme lichtkleur

Hieronder een filmpje van de 6W led lamp4. Crystal led kroonluchter lamp

https://foir.nl/e14-3w-led-lamp-2700k-warm-licht-k...

Deze crystal lamp is helemaal gemaakt van geslepen glas, het licht wat deze lamp afgeeft is mooi warm van kleur. Het verbruik van deze lamp is slechts 3W, hierdoor is deze enorm zuinig. De lamp komt in een mooi doosje en is zwaar van gewicht. Ik zie deze lamp vaak als vervanger voor de kaars lampjes in een kroonluchter. Het geeft een moderne en chique look. Deze lamp heeft een kleine E14 fitting, hierdoor is deze helaas niet in elke lamp te gebruiken. De lamp is redelijk klein qua formaat: 73mm hoog en een diameter van slechts 45mm.

Voor en nadelen van deze led lamp:
+ Mooie zuinige vervanger voor kroonluchters
+ Prachtig ontwerp
+ Zwaar, voelt goed aan
- E14 fitting wordt niet veel gebruikt

5. Diamant led lamp 3W


https://foir.nl/diamant-led-lamp-3w-dimbaar.html

Deze led lamp heeft ongeveer hetzelfde formaat als de grootste led lamp van ons. De diameter van deze lamp is 120mm en de hoogte is 150mm. Het glas van de diamant led lamp is mooi dik en voelt stevig aan, hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de lamp te snel beschadigd. Het licht wat deze lamp afgeeft is warm van kleur en dit in combinatie met maar 3W in verbruik maakt deze lamp een topper!

Het is leuk om deze lamp op te hangen met meerdere led lampen bij elkaar, door een grote hoeveelheid te combineren maak je een mooie hanglamp zonder gebruik te maken lampenkappen.

Voor en nadelen van deze lamp:
+ Zuinig in verbruik (3W led lamp)
+ Warm geel licht
+ Dimbaar
- Groot in formaat


6. Led lamp A19 4W

https://foir.nl/led-a19-lamp-2100k.html

De gloeilamp versie van deze A19 led lamp is een van de populairste van onze website, we verwachten daarom dat dit een van de eerste led lampen zal zijn die mensen over zal halen om over te stappen naar led verlichting. Deze led lamp verbruikt slechts 4W, dit staat gelijk aan een gloeilamp van 60W. Het formaat van deze lamp is gelijk aan het traditionele 'peertje' namelijk: 110mm in hoogte en 60mm in max diameter. Deze lamp is hierdoor te gebruiken in bijna alle lampenkappen en lampen.

Voor en nadelen van deze led lamp:
+ Door het formaat overal te gebruiken
+ Zuinig in verbruik (Slechts 7W)
- De prijs is hoger dan die van een gloeilamp.


7. 30cm led lamp 4W

https://foir.nl/calex-30cm-led-buislamp-4w.html
Deze lamp heeft een lengte van maar liefst 30cm en is hierdoor veruit de langste led lamp die verkrijgbaar is! Deze led lamp is ook nog eens zuinig in verbruik, wat wil je nog meer? :) Ik zie dat deze lamp vaak wordt gecombineerd met andere led lampen om zo een mooie afwisseling aan licht te creëren. Door gebruik te maken van een plafondkap tot 9 uitgangen is het mogelijk om 9 verschillende lampen op te hangen aan 1 lichtpunt.

Voor en nadelen van deze led lamp:
+ Zuinig in verbruik
+ Dimbaar
+ Zuinig door slechts 4W
- Door de lengte van 300mm is deze lamp niet overal toepasbaar.


8. Globe 95mm goudkleurig 6W

https://foir.nl/g95-6w-led-lamp-goudkleurig.html

Het glas van deze lamp is goudkleurig en dit in combinatie met het warme licht dat de lamp sowieso al afgeeft zorgt ervoor dat de lichtkleur van deze lamp enorm warm is. Het formaat van deze lamp is 95mm in diameter en 140mm in hoogte. Het verbruik van deze led lamp is slechts 6W, hierdoor is het een lamp die wat hoger qua verbruik dan de normale led lamp.

Voor en nadelen van deze led lamp:
+ Zuinig in verbruik
+ Warm licht door de gouden coating
- Lamp past door maat niet overal in