• Gratis verzending boven de €75,- (anders €2,95)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Gratis retourneren
  • Klanten geven ons een 8/10

Swipe to the left

Lamp ophangen, welke haak heb je nodig?

Lamp ophangen, welke haak heb je nodig?
By Joris Tijsen 5 april 2018 No comments

Het is enorm belangrijk om je zware industriële lampen goed op te hangen, hiervoor is een goede haak nodig. Voordat je naar een haak gaat kijken is het eerst belangrijk om het gewicht van de lamp te bepalen. Dit kan je doen door de lamp simpelweg op een weegschaal te leggen.

Hieronder een filmpje van een haak die 10kg kan houden:
Wat je ook kan doen is een haak gebruiken om de lamp op de juiste plek te hangen, vaak zijn de lichtpunten in het plafond niet op de gewenste plek. Door een haak te gebruiken zorg je ervoor dat de lamp op de plek komt te hangen die jij fijn vind. Het is bovendien ook een makkelijke manier om meerdere lampen boven tafel op te hangen!

Lamp ophangen met plafondhaak

Lamp ophangen, maak gebruik van een haak voor de veiligste en mooiste manier! Wat is belangrijk bij het kiezen van een haak en welke haak heb jij voor jouw lamp nodig? Het is belangrijk dat je eerst weet hoe zwaar je lamp is en hoe je je lamp gaat ophangen. Voor lampen tot een gewicht tot 0.5kg is het niet nodig om een haak te gebruiken, het strijkijzersnoer in combinatie met een stalen plafond roos is dan voldoende om het gewicht te kunnen houden. Wat ik wel veel zie is dat veel mensen ook voor lampen met een lager gewicht een haak en ketting gebruiken, dit wordt gedaan om een “vintage” effect te creëren.

Bekijk alle plafondhaken om zware lampen op te hangen


Bekijk hieronder welke haken je kan gebruiken en welke soorten haken er zijn:


Lamp ophangen tot 3,5 kg hebben we de volgende haken:


Hieronder een filmpje van een haak die 10kg kan houden:


Lamp ophangen 10 kg hebben we de volgende haken:

Plafondkap met haak tot 10kg:


Lamp ophangen tot 25 kg:


Maak gebruik van een ketting om je lamp op te hangen!

Zorg ervoor dat de ketting ook het gewicht van je lamp aan kan! We verkopen verschillende soorten kettingen in allerlei andere stijlen en afwerkingen! Als onze kettingen gaan samen met de haken, de kleuren zijn hetzelfde en de schakels passen natuurlijk ook in het oog van de haak. De ketting wordt verkocht per meter, we kunnen de ketting natuurlijk ook op lengte maken, vermeld dit bij het bestellen of stuur ons een mailtje!