ClickCease
  • Gratis verzending boven de €20,- (anders €2,95)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Gratis retourneren
  • Klanten geven ons een 8/10

Swipe to the left

Led lamp bekijk het handige lijstje met voor en nadelen

By Joris Tijsen 12 april 2018 No comments

Led verlichting is tegenwoordig zo gemaakt dat het dezelfde kleur als een traditionele gloeilamp afgeeft, hierdoor is het mooie licht van een gloeilamp nu ook zuinig! Er wordt normaal gebruik gemaakt van rechte gele staafjes, deze lichten op zodra er stroom door heen wordt gepompt. Deze staafjes zijn verder ontwikkeld, hierdoor zijn ze nu ook in verschillende vormen beschikbaar. Led verlichting wordt ook steeds goedkoper. Dit, in combinatie met de besparing op de energie rekening, zorgt ervoor dat steeds meer mensen overstappen op led verlichting.

Ik heb een handig lijstje gemaakt met de verschillende soorten led lampen die er zijn. Je kan hierdoor makkelijk de verschillende soorten zien en zo beslissen welke soort je nodig hebt.

E27 Fittingen een handig lijstje!

By Joris Tijsen 11 april 2018 No comments

Een goede E27 fitting maakt je lamp echt af, het beeld van los hangende lampen zonder kap wordt ook versterkt door gebruik te maken van een opvallende fitting. Denk aan een messing (goudkleurige) fitting in combinatie met een zwart strijkijzersnoer of een zwarte / witte bakeliet fitting met een fel gekleurde kabel. Er zijn tegenwoordig mooie E27 fittingen beschikbaar, er is genoeg keuze voor je!

strijkijzersnoer: 8 Tips voor het gebruiken van snoer

By Joris Tijsen 9 april 2018 No comments

Van ophangen van lampen tot updaten van oude lampen! Van "Keltisch Gouden strijkijzersnoer" tot "Fluor Oranje strijkijzersnoer", de mogelijkheden zijn eindeloos! Je kan het zo gek niet bedenken! Al onze kabels hebben 3 kernen: een aarde, plus en min draad. Onze kabels zijn geschikt voor maximaal 3A of 720W bij 240V.

10 Tips voor het ophangen van lampen

By Joris Tijsen 9 april 2018 No comments

Lamp ophangen? Bekijk de 10 tips voor het ophangen van lampen in deze blog!

Trapverlichting nodig? Bekijk hier de verschillende soorten!

By Joris Tijsen 6 april 2018 No comments

Lees de blog en zie de verschillende soorten trapverlichting. Vind de verlichting voor je trap.

Hanglamp ophangen met een haak

By Joris Tijsen 6 april 2018 No comments


Hang een hanglamp of lampenkap altijd op de juiste plek! Door een lamp te combineren met strijkijzersnoer en een zwarte zware plafondhaak kan je ervoor zorgen dat je lamp altijd op de juiste plek komt te hangen.

Het is gemakkelijk om in strijkijzersnoer een knoop te leggen, dit heeft meerdere voordelen: je zorgt er altijd voor dat de lamp op de juiste plek komt te hangen en je kan ook de hoogte van de lamp eenvoudig aanpassen. Dit is makkelijk als je bij een feestje de eettafel weghaalt of verplaatst.

Door een extra haak op een andere plek op te hangen kan je ook de lamp op een andere plek hangen. Zorg er in dit geval wel voor dat er genoeg strijkijzersnoer over is! :)

Het is belangrijk dat je een haak gebruikt die het gewicht van de lamp kan dragen, het is natuurlijk ook van belang dat het plafond sterk genoeg is.

Meerdere lampen ophangen?

Het is makkelijke om meerdere lampen op de juiste plek te hangen (met of zonder lampenkap) door gebruik te maken van onze kleine plafondhaakjes. Zo zorg je er ook voor dat de lampen niet te dicht bij elkaar hangen! :)

De afstand tussen de lampen boven tafel doen we zelf altijd als volgt:

- Meet de totale lengte van de tafel.
- Hang je twee kappen op,deel de lengte dan door 3 (drie gelijke afstanden tussen de lampen)
-
Leg de twee kappen op tafel en zorg dat het midden op gelijke afstand tussen het tafeleinde en de andere kap is.

Lamp aansluiten, welke kleur draden? (met Handige afbeeldingen)

By Joris Tijsen 5 april 2018

Lees de blog over het aansluiten van een lamp, de verschillende kleuren draden en de functies ervan. Hoeveel lampen kunnen er per groep? Tips voor draden trekken. Tips voor het aansluiten en werken met stroom.

Zelf lamp maken, toffe voorbeelden!

By Joris Tijsen 5 april 2018 No comments

Dit staat er nu in de lijst:

1. Lamp gemaakt van kleerhangers

2. Fles (hang) lamp & glas van fles snijden

3. Grote draadlamp maken

4. Houten nachtlampje met schakelaar

5. Buislamp maken voor op de muur

6. Zelf lamp maken fitting soorten

20% Korting op je bestelling als je hier klikt


Zelf lamp maken is niet zo lastig als je denkt! Het is makkelijk om met alles rondom het huis een lamp te maken. Denk aan flesjes, potten, takken, stammen, bestek, blikjes, touw, een gitaar, cement, kaasschaaf, kopjes, hoeden et cetera ! Zoals je aan deze opsomming kan zien, zijn de mogelijkheden eindeloos!

Wat heb je nodig?

Het wisselt wat je idee voor de lamp is, soms heb je kleerhangers nodig soms een gebruikte fles. Bij elke lamp vertellen we je wat je nodig hebt. Het is natuurlijk ook leuk om je eigen lamp te verzinnen!

Kies een van je gevonden of gekochte spullen uit, voor de rest heb je alleen een mooi strijkijzersnoer, fitting en stekker nodig! Wij zijn zelf fan van strijkijzersnoer, deze snoeren kunnen een hoog wattage aan en zijn ook overal veilig te gebruiken.

Een E27 fitting kies je uit op kleur of toepasbaarheid, heb je een fitting nodig met schakelaar of is dat niet nodig (in het geval van een hanglamp).

1. Zelf lamp maken van een kleerhangers:

Zelf een lamp maken van kleerhangers

Gebruik oude kleerhangers om zelf een lamp te maken! Bekijk de benodigheden in onze blog] Zelf lamp maken van oude houten kleerhangers! Wat heb je nodig?

  • Oude kleerhangers (minimaal 10)
  • ond stukje hout om de kleerhangers aan te bevestigen aan de bovenkant. (Max 1cm dik!)
  • Fitting (E27 of E14) (let op het gat is verschillend
  • Strijkijzersnoer
  • Houtlijm

Hoe kan je deze lamp maken:

Maak een gat van 40mm (of de diameter voor de fitting) in het ronde stuk hout, zorg ervoor dat de fitting goed klem zit tussen het hout. Zaag de kleerhangers doormidden of probeer de twee helften voorzichtig los te maken. Gebruik de houtlijm om de hangers aan de zijkant van het ronde stukje hout te bevestigen. Het is belangrijk dat je de hangers goed aan de zijkant van het hout klemt! Bekijk het filmpje hieronder voor een duidelijke uitleg.

Lijst met benodigdheden:

Grote gloeilamp 40W 125mm

Zwarte E27 fitting met draad

Zwart rond strijkijzersnoer

Plafondkap zwart 1 uitgang

Soorten strijkijzersnoer voor je zelfgemaakte hanglamp

2. Lamp maken van (lege) whiskey flessen!

Dit heb je nodig voor het maken van je eigen whiskey flessen Wat heb je nodig voor het maken van lampen uit oude whiskey flessen?

Wat moet je doen om een flessenlamp te maken? De bodem van de fles moet worden verwijderd, dit doe je als volgt: Hoe verwijder je de bodem van een fles? Bekijk de handige infographic voor het verwijderen van de bodem van een fles![/caption] Nadat de bodem van de fles is verwijderd, even de fles goed afspoelen met warm water. En dan is het een kwestie van het aansluiten van de fitting en het in draaien van de lamp! De fitting houd de fles vast, het is niet nodig om deze vast klemmen.

Gloeilampen voor je fles lamp:


3. Draadlamp maken met een beachbal of grote ballon.

Draadlamp DIY zelf maken

Met een bolletje wol, behangplaksel en een grote ballon of beachbal is het heel eenvoudig om een mooie draadlamp te maken. Het filmpje hieronder legt het goed uit. De maat van de lamp wordt vooral bepaald door de grootte van de ballon/beachbal, hoe groter de diameter daarvan is, hoe groter je lamp wordt!

Benodigdheden:

Bolletje wol
Behangplaksel
Strijkijzersnoer
E27 fitting
Plafondkap

Soorten strijkijzersnoer voor je ronde hanglamp

4. Houten nachtlampje met schakelaar

Het filmpje hieronder laat zien hoe je een houten lamp maakt met een schakelaar! In het filmpje wordt de schakelaar in de lamp verwerkt. Het is natuurlijk ook mogelijk om op de draad een schakelaar te maken.

De volgende producten worden gebruikt voor het maken van deze lamp:

- Houten planken met een dikte van ongeveer 2cm

- Zwarte E27 fitting bakeliet

- Strijkijzersnoer

- Schakelaar

Gloeilampen voor je houten nachtlampje:

5. Buislampen op de muur

Dit is echt een heel tof idee voor het verlichten van een restaurant of bar wand! Het is heel modulair, je kan het helemaal naar eigen wens maken! :)

De onderdelen/lampen die in het voorbeeld van het filmpje zijn gebruikt:

- T15 buislamp (lampje van 15cm lengte)

- Stalen buizen (verkrijgbaar bij bouwmarkten, helaas (nog) niet bij ons :))

- E27 zwarte fittingen

Gloeilampen voor je buislamp:

6. zelf lamp maken fitting

Om een eigen lamp te maken moet je gebruik maken van fittingen, we raden altijd aan om gebruik te maken van een E27 fitting. Deze zijn de meest gebruikte fittingen. De fittingen worden gemaakt van ijzer en van bakeliet (een soort plastic).

We hebben verschillende metalen fittingen

Bekijk alle fittingen hier in de webshop

Fittingen:

Lamp ophangen, welke haak heb je nodig?

By Joris Tijsen 5 april 2018 No comments

Het is enorm belangrijk om zware industriele lampen goed op te hangen, hiervoor is een goede haak nodig. Voordat je naar een haak gaat kijken is het eerst belangrijk om het gewicht van de lamp te bepalen. Dit kan je doen door de lamp

Keuken verlichting uitzoeken

By Joris Tijsen 5 april 2018 No comments

Keuken verlichting:

Voor het verlichten van je keuken is het belangrijk dat er voldoende ‘werk’ licht is. De keukenverlichting moet goed algemeen licht geven, dit betekent dat je goed zien wat je aan het doen bent (scheelt ook weer in het aantal pleisters dat je nodig hebt, haha). Door ervoor te zorgen dat het licht van verschillende kanten komt voorkom je schaduwvorming. Dit